April 2016

Nieuwe groep van start op 9 mei

15.0 - 2016

Op maandag 9 mei 2016 starten we met het Citysteward-werkskillstraject voor een nieuwe groep jongeren uit Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. Voor aanmelden: stuur een mail naar j.bourquin@citysteward.nl en r.groenendijk@citysteward.nl.  

De deelnemers kunnen binnen het geboden persoonlijk ontwikkelingstraject een aantal landelijk erkende certificaten behalen zoals VCA, BHV/EHBO. Met optioneel de mogelijkheid voor bijvoorbeeld het certificaat Vorkheftruck (als VCA al aanwezig is).

Daarnaast diverse instructies gericht op activatie en persoonlijke ontwikkeling (sociale vaardigheden, communicatie, solliciteren, budgetteren, hospitality etc.) en verbetering van de persoonlijke weerbaarheid. Een strafblad is geen belemmering voor deelname aan de training. 

De startdatum voor de vierde groep in 2016 staat overigens ook reeds gepland, en wel op maandag 12 september (na de zomervakantie).

 

Checkpoint De Arend

Meet & Greet

Zoals bekend is ons Citysteward-trainingscentrum sinds januari dit jaar gevestigd in Checkpoint De Arend (Kaapstraat 34). We communiceerden al eerder hoe blij we hiermee zijn, ook in combinatie met de andere organisaties die hier actief zijn; zoals Stedelijk Team Jongerenwerk op Zuid (JOZ), Likejewijk en Urban Skillz.

Bij de ‘Meet & Greet’-bijeenkomst op dinsdag 12 april jl. legde Guilherme da Graca van JOZ goed uit wat het Checkpoint De Arend nou precies inhoudt (bekijk het filmpje op Facebook). Voor meer informatie check je onze website www.checkpointdearend.nl.  

Eerste Jongeren in de Lift een succes

21-03-2016

Op maandag 21 maart jl. organiseerden wij met Aldo Baljet en Wim van Losser van Het Mentorproject Rotterdam de eerste Jongeren in de Lift in Checkpoint De Arend. Met 11 jongeren en 11 deelnemers werd het een inspirerende bijeenkomst! Er zijn diverse mooie matches gemaakt en inmiddels hebben een aantal deelnemers een baan gevonden of een mentor. Meer informatie op de Facebook-pagina van Jongeren in de Lift. Daar houden we iedereen op de hoogte door middel van updates over de jongeren.

Via deze weg willen wij nogmaals de jongeren, werkgevers & ondernemers en overige betrokken organisaties en aanwezigen bedanken! En Dress for Success bedankt, de deelnemers kregen menig compliment over hun nette voorkomen.

Binnenkort informeren we jullie over de volgende Jongeren in de Lift Rotterdam!

Start natraject 14.0

Trainingsperiode afgerond

Groep 14.0 heeft afgelopen vrijdag de trainingsperiode afgerond met het VCA-examen met mooie resultaten! Deze week is het natraject van start gegaan. Er zijn vervolgafspraken en acties gepland. Sommige deelnemers willen aan het werk en enkelen willen starten met een opleiding. Twee deelnemers zijn aangenomen bij Fihuma Groep en starten op korte termijn met werken. 

De Fihuma Groep is genomineerd voor de Hart voor Rotterdam Prijs!

12-05-2016 uitreiking

Op donderdag 12 mei wordt bij de MKB Lenteborrel op De Delft de Hart voor Rotterdam Prijs uitgereikt. De Hart voor Rotterdam Prijs is een ondernemersprijs voor het meest maatschappelijk betrokken bedrijf uit Rotterdam-Rijnmond. Jaarlijks wijzigt het thema en voor 2016 is dit ‘Jeugdwerkeloosheid’. 

Wij vinden dat onze samenwerkingspartner de Fihuma Groep voor deze prijs in aanmerking komt, omdat hier jaarlijks diverse kansen worden geboden voor de jongeren van Citysteward. En daar zijn we blij mee! Via deze weg willen wij Eric Nijemanting en de medewerkers van de Fihuma Groep en partner HWE Professionals dan ook bedanken. En veel succes wensen bij de uitreiking op 12 mei a.s.!

http://nl.yeswecare.com/hart-voor-rotterdam