Nieuwsbericht

Bezoek kazerne Groene Tuin

Met de groep uit IJsselmonde waren we te gast op de kazerne Groene Tuin voor een bezoek aan de brandweerkazerne.

Speciaal voor deze middag werd door de Wijkbrandweerman en de C-ploeg van de Groene Tuin een programma samengesteld om de jongeren een kijkje achter de schermen te geven. 
Het programma begon met een presentatie over de brandweerorganisatie en de taken van de brandweer. Hier werd een stukje Brandveilig Leven aan toegevoegd, waardoor de presentatie een interactief karakter kreeg. Vervolgens ging de delegatie richting de garage, waar een aantal stands door de ploeg waren uitgezet. Zo konden de jongeren door middel van deze stands een beeld krijgen van het werk van de brandweer. Technische hulpverlening, voorwerpen zoeken in een rokerige ruimte, geblindeerd en met ademlucht een slachtoffer zoeken, een hoge- en lagedruk oefening en een reanimeeroefening; alle facetten kwamen voorbij. De jongens keken hun ogen uit en vonden het vooral ook heel leuk zelf aan de oefeningen mee te doen. 

Al met al een zeer geslaagde middag voor de jongeren en een zeer geslaagde eerste samenwerking tussen de Wijkbrandweerman en de C-ploeg Groene Tuin, alsmede de samenwerking tussen de brandweer en Citysteward!

woensdag 27 november 2013