Stichting Citysteward Rotterdam

Stichting Citysteward Rotterdam biedt praktijkgerichte trainingen voor jongeren. Gedurende 6 weken wordt de deelnemers de WerkSkillsTraining Citysteward aangeboden; waarmee zij zich kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Onze doelstelling is jongeren via scholing, praktijkstages en intensieve begeleiding te activeren, motiveren, een aantal vaardigheden/competenties bij te brengen en uit de anonimiteit te halen. Deelname aan het WerkSkillsTraject Citysteward draagt bij aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de jongeren, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid worden vergroot, en er tevens een verbetering merkbaar is van de (wijk)veiligheid.

De jongeren hebben tijdens de zesweekse trainingsperiode allen de mogelijkheid een aantal landelijk erkende certificaten te behalen, zoals bijvoorbeeld het VCA-certificaat en het diploma voor BHV/Levensreddend handelen. Daarnaast krijgen zij communicatie-, sollicitatie- en diverse vaardigheidstrainingen gericht op werkskills en lifeskills (SoVa, TOPs). En er is aandacht voor budgetteren, omgaan met verleidingen, verkeerslessen en sport & weerbaarheid met wekelijkse bootcamps en Aikido.

De groep wordt door begeleiders en docenten van Stichting Citysteward ook getraind op het gebied van hospitality & veiligheid. Tijdens het modulaire trainingsprogramma vinden er een aantal praktijkmomenten plaats in de wijk; Praktijk in de Wijk. Deze worden onder andere georganiseerd bij evenementen in het gebied, bij winkelcentra, horecapleinen, openbaar vervoer, de markt en bedrijventerreinen.

Tevens worden enkele inkijkbezoeken gecreëerd bij ondernemers/organisaties/diensten/bedrijven. Hierdoor wordt de blik op werk verbeterd en worden de sociale en communicatieve vaardigheden verder aangescherpt.