Nieuwsbericht

Nieuwe groep van start!

Maandag 12 september 2016

Op maandag 12 september 2016 starten we weer met de training Citysteward voor jongeren uit de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. Jongeren kunnen nu aangemeld worden (of zichzelf aanmelden) via j.bourquin@citysteward.nl (naam, adres, BSN, geboortedatum, telefoonnummer, mailadres). Zij worden dan telefonisch door ons benaderd (dus meld hen dit vast).

Op dinsdag 23 augustus worden alle aangemelde jongeren om 10:00 uur verwacht in ons trainingscentrum in Checkpoint De Arend voor een informatiebijeenkomst. Aansluitend vinden persoonlijke gesprekken plaats en worden de jongeren ingeschreven.

De training Citysteward
Op maandag 12 september is om 09:00 uur de start van eerste trainingsdag. Gedurende 6 weken wordt de deelnemers het WerkSkillsTraject ‘De Training Citysteward’ aangeboden; waarmee zij zich kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De groep wordt door begeleiders en docenten van Stichting Citysteward getraind op het gebied van o.a. hospitality & veiligheid. De jongeren hebben allen de mogelijkheid een aantal landelijk erkende certificaten te behalen, zoals bijvoorbeeld het VCA-diploma, het diploma voor BHV, EHBO/Levensreddend handelen. Daarnaast krijgen zij communicatie-, sollicitatie- en diverse vaardigheidstrainingen gericht op werkskills en lifeskills (o.a. SoVa, TOPs). En er is aandacht voor budgetteren, omgaan met verleidingen, verkeerslessen, gezonde leefstijl en sport & weerbaarheid d.m.v. wekelijkse bootcamps en Aikido. Tijdens het modulaire trainingsprogramma vinden er ook een aantal praktijkmomenten plaats in de wijk; Praktijk in de Wijk. 

Klik hier voor meer info over de training

woensdag 20 juli 2016