Nieuwsbericht

Derde groep 2017

Op korte termijn starten we weer met de training Citysteward voor jongeren uit de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. Jongeren kunnen nu aangemeld worden (of zichzelf aanmelden) via j.bourquin@citysteward.nl (naam, adres, BSN, geboortedatum, telefoonnummer, mailadres, achtergrondinfo). Binnenkort is er een informatiebijeenkomst in ons trainingscentrum in Checkpoint De Arend. Aansluitend vinden persoonlijke gesprekken plaats en worden de jongeren ingeschreven. 

De training Citysteward
Gedurende 6 weken wordt de deelnemers het WerkSkillsTraject ‘De Training Citysteward’ aangeboden; waarmee zij zich kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De groep wordt door begeleiders en docenten van Stichting Citysteward getraind op het gebied van o.a. hospitality & veiligheid. De jongeren hebben allen de mogelijkheid een aantal landelijk erkende certificaten te behalen, zoals bijvoorbeeld het VCA-certificaat en het diploma voor BHV/Levensreddend handelen.

Daarnaast krijgen zij communicatie-, sollicitatie- en diverse vaardigheidstrainingen gericht op werkskills en lifeskills (o.a. SoVa, TOPs). En er is aandacht voor budgetteren, omgaan met verleidingen, verkeerslessen, gezonde leefstijl en sport & weerbaarheid met wekelijkse bootcamps en Aikido. Tijdens het modulaire trainingsprogramma vinden er ook een aantal praktijkmomenten plaats in de wijk; Praktijk in de Wijk. 

Klik hier voor meer info over de training

maandag 29 mei 2017