Nieuwsbericht

Aanmelden voor nieuwe groep kan NU!

Start 04-09-2017

Op maandag 4 september 2017 starten we weer met de werkskillstraining Citysteward voor jongeren uit de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Charlois. Aanmelden kan NU via aanmelden@citysteward.nl.

Informatiebijeenkomsten & intakes
Op dinsdag 8 augustus en dinsdag 15 augustus vindt om 10:00 uur een informatiebijeenkomst plaats in ons trainingscentrum in Checkpoint De Arend. Aansluitend kunnen jongeren zich inschrijven en volgt een persoonlijk intakegesprek.

Aanmelden voor een van de informatiebijeenkomsten incl. intakegesprek kan via aanmelden@citysteward.nl. Graag de volgende informatie vermelden: naam, adres, BSN, geboortedatum, telefoonnummer, mailadres en achtergrondinfo.

Beperkt aantal plaatsen
Gezien de grote belangstelling voor de training Citysteward de afgelopen periode, dient men er rekening mee te houden dat de groep snel volloopt. We hebben per groep plek voor maximaal 15 jongeren. 

Motivatie
De eigen motivatie van de deelnemers is belangrijk en bepalend voor wel/geen deelname aan de training. Men moet gemotiveerd zijn om 6 weken lang, 4 dagen per week deel te nemen aan de training en aansluitend de stap naar de arbeidsmarkt te maken.
We gaan met de jongeren op zoek naar hun competenties & vaardigheden en kijken wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Zo worden persoonlijke doelen bepaald waar we gedurende de trainings- en nazorgperiode mee aan de slag gaan. 

De training Citysteward
Gedurende 6 weken wordt de deelnemers het WerkSkillsTraject ‘De Training Citysteward’ aangeboden; waarmee zij zich kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De groep wordt door begeleiders en docenten van Stichting Citysteward getraind op het gebied van o.a. hospitality & veiligheid. De jongeren hebben allen de mogelijkheid een aantal landelijk erkende certificaten te behalen, zoals bijvoorbeeld het VCA-certificaat en het diploma voor BHV/Levensreddend handelen. Daarnaast krijgen zij communicatie-, sollicitatie- en diverse vaardigheidstrainingen gericht op werkskills en lifeskills. Tijdens het modulaire trainingsprogramma vinden er ook een aantal praktijkmomenten plaats in de wijk; Praktijk in de Wijk. 

Klik hier voor meer info over de training

donderdag 27 juli 2017