Nieuwsbericht

WerkSkillsTraining Citysteward gestart

Maandag 12 februari 2018

Op maandag 12 februari jl. is weer een nieuwe WerkSkillsTraining Citysteward gestart in Zuid, met/voor jongeren uit de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Charlois.

Motivatie
De eigen motivatie van de deelnemers is belangrijk; men moet gemotiveerd zijn om 6 weken lang, 4 dagen per week deel te nemen aan de training en aansluitend de stap naar de arbeidsmarkt te maken (of terug naar school). We gaan tijdens de training met de jongeren op zoek naar hun competenties & vaardigheden en kijken wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Zo worden persoonlijke doelen bepaald waar we gedurende de trainings- en nazorgperiode mee aan de slag gaan. 

De training Citysteward
Gedurende 6 weken wordt de deelnemers het WerkSkillsTraject ‘De Training Citysteward’ aangeboden; waarmee zij zich kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De groep wordt door begeleiders en docenten van Stichting Citysteward getraind op het gebied van o.a. hospitality & veiligheid. De jongeren hebben allen de mogelijkheid een aantal landelijk erkende certificaten te behalen, zoals bijvoorbeeld het VCA-certificaat en het diploma voor BHV/Levensreddend handelen. Daarnaast krijgen zij communicatie-, sollicitatie- en diverse vaardigheidstrainingen gericht op werkskills en lifeskills. Tijdens het modulaire trainingsprogramma vinden er ook een aantal praktijkmomenten plaats in de wijk; Praktijk in de Wijk. 

Klik hier voor meer info over de training

dinsdag 13 februari 2018