Nieuwsbericht

Julia's Blog #1

Presentatie met Jettie

Julia loopt stage bij Citysteward. Zij doet de opleiding commerciële economie; marketing of social business. En Julia houdt ons op de hoogte van haar ervaringen bij Citysteward. Deze week: Julia's Blog #1.

Afgelopen maandag brachten Jettie en haar stagiair een bezoekje aan de reclassering. Die stagiair dat ben ik; Julia van der Wal (18). Ik loop 5 weken mee om een kijkje te nemen hoe het traject van citysteward er precies uitziet. Verder help ik ook met een stuk marketing, zoals het ontwerpen van flyers, maar ik ben vooral heel nieuwsgierig naar citysteward zelf. Om meer inzicht te krijgen hoe citysteward werkt, werd ik uitgenodigd door Jettie om een presentatie aan het RIB, oftewel Reclassering In de Buurt, bij te wonen. Vol enthousiasme en passie begon Jettie inhoudelijk over citysteward te vertellen; wat doet citysteward, waarom en hoe, het ontstaan, de doelgroep en het team.

Na deze introductie werd er verteld over de verschillende projecten en over het werkskillstraject voor jongeren van Zuid, de branchecertificaten die men kan behalen, de sectoren en het betrokken werkgeversnetwerk van citysteward. Als afsluiter vertelde Jettie vol trots over ‘haar jongens’ die door citysteward (weer) aan het werk zijn gegaan, en/of inmiddels de benodigde diploma’s hebben behaald. Ze vertelde over successen maar ook over belemmeringen. Na zo’n halfuur presenteren waren er weinig vragen en leek er een positieve indruk te zijn gewekt.

Het was vooral een leerzame ochtend en superleuk om zo’n presentatie bij te wonen. Voor mij werd inhoudelijk nog meer duidelijk en ik kijk uit naar de komende weken. Aanstaande maandag woon ik de startdag van groep 25.0 bij in De Arend. Hierover binnenkort meer!

vrijdag 1 juni 2018