Nieuwsbericht

Julia's Blog #2

Startdag groep 25.0

Julia loopt stage bij Citysteward. Zij doet de opleiding commerciële economie; marketing of social business. En Julia houdt ons op de hoogte van haar ervaringen bij Citysteward. Deze week: Julia's Blog #2, over de startdag van groep 25.0.

04/06 nieuwe ronde, nieuwe kansen

Lichting 25.0 begon vandaag aan hun startdag. Om 10.00 uur kwamen de jongens De Arend binnen. Na een korte kennismaking met Ella, Henk, Jettie en mij was het de beurt aan de groep. Een voor een kregen zij het woord om te vertellen wie zij zijn, hoe oud zij zijn, waar zij vandaan komen, wat hun ambities zijn en wat ze willen bereiken bij citysteward. De leeftijden verschillen van 18 tot 31 jaar. Ook verschilt het opleidingsniveau. Zo was er een jongen die op de havo heeft gezeten. Maar ook jongens van de praktijkschool en mbo. De meesten willen aan het werk en hebben hier hulp bij nodig, en het willen behalen van VCA hoor je ook vaak (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Na de kennismaking volgde een informatief deel over de opzet, trainingen, verwachtingen, planning, enzovoort. Na het informatieve gedeelte was het tijd voor pauze. Jettie en ik zorgden voor een bescheiden lunch met verse broodjes en salades. Tijdens de lunch trokken de jongens steeds meer naar elkaar toe en stelden zij zich meer open, waardoor het gezelliger aan tafel werd. Men werd meer ontspannen. Dat was leuk om te zien ontstaan. Een enkeling bleek al iemand te kennen via hun oude school.

Na de lunch ging Ella verder met de training en het leren kennen van jezelf stond centraal. Iedereen kreeg hierbij een formulier met een hand, waarbij elke vinger een andere betekenis had. Zo stond de duim voor ik ben goed in.., de wijsvinger - ik vind belangrijk..., de middelvinger - ik heb lak aan..., de ringvinger - ik ben trouw aan… en de pink - wat ik ook nog kwijt wil... Ella ging het rijtje af om zo alle verschillende antwoorden te bespreken. Zo bleek ook dat iedereen van elkaar leerde. Sommigen vonden het moeilijk om te vertellen waar zij goed in zijn, maar door hulp van anderen kwamen er steeds meer persoonlijke kwaliteiten naar boven. Dat zorgde voor een positieve vibe vond ik.

Bij de afsluiting waarbij de vraag ‘wat vond je van deze dag’ werd gesteld, bleek ook dat het een leerzame dag was. Ella kreeg dan ook complimenten die volkomen terecht waren. Zelf vond ik het heel leuk om bij zo’n trainingsdag te zijn. Het was een hele leuke groep en interessante trainingen waar ik zelf ook van geleerd heb!

maandag 4 juni 2018