Nieuwsbericht

Julia's Blog #3

Sollicitatieskills

Julia loopt stage bij Citysteward. Zij doet de opleiding commerciële economie; marketing of social business. En Julia houdt ons op de hoogte van haar ervaringen bij Citysteward. Deze week: Julia's Blog #1.

Sollicitatieskills

Het is weer maandag en dat betekent de start van een nieuwe week. Dit keer een iets andere samenstelling van de groep met drie nieuwe gezichten. Ook leer ik Peter kennen die ook docent/begeleider bij citysteward is. In de ochtend staat er een sollicitatietraining op de planning. Aan de hand van een powerpitch wordt er geoefend met het presenteren van jezelf bij een sollicitatie. In deze powerpitch omschrijf je jezelf waardoor iemand anders een duidelijk beeld van je krijgt. Eerst gaan de jongens zelf aan de slag en daarna wordt er in tweetallen geoefend. Na de pauze oefenen de jongens voor de klas en wordt er door iedereen feedback op elkaar gegeven. Na alle goede powerpitches is de sollicitatietraining afgerond. Veel jongens hadden nog geen sollicitatie meegemaakt en hebben hier veel van geleerd. Na de lunch staat een TOPS cursus of te wel een vaardigheidstraining op het programma, waarbij de nadruk word gelegd op de positieve vaardigheden die ieder mens heeft.

De komende weken zijn er nog vele lessen en loopbaangesprekken en -begeleiding. Tijdens mijn korte stage kon ik niet overal bij aanwezig zijn. Ik heb wel de resultaten gevolgd en vond het echt heel gaaf dat bijna iedereen die meedeed zijn VCA heeft behaald! Ook voor de Vorkheftruck en BHV mooie resultaten. Binnenkort ga ik nog terug om te vragen hoe het met iedereen gaat en welke stappen ze op werkgebied hebben gemaakt. Sommigen hebben al een baan, anderen nog niet. Sommigen gaan in september starten met een opleiding.

In het nieuwe schooljaar zullen jullie ook weer af en toe van mij gaan horen!  

maandag 25 juni 2018